Diskuse českého metalového a rockového světa

V diskusii se někdo oběvil určitě v životě alespoň jednou. Ty české jsou často velice plodné na argumentační klamy, urážky, dohady jestli je lepší Dymytry nebo třeba Traktor (nebo cokoliv jiného to je fuk) a taky na věty typu vy jste nic nedokázal i když to je vlastně argumentační klam...
Diskutéři se dají rozdělit do kategorií

  1. Brouk pytlík. Kdo by neznal Ferdu mravence, že? Tenhle brouk pytlík se ovšem nenarodil v kině (jako postava z Sekorovy knihy), ale na metalovém či (starší ročník) na bigbeatovém koncertě a často se chová jako by tomu všemu rozuměl. Ve finále ví prd. Jeho hudební znalosti se specializací na ty nejvíc meinsteream kapely jako Iron Maiden, Metallica, Black sabbath , Sabaton, Kabát, Arakain, Dymytry atd. Na tyto kapely pak nedá dopustit a jsou jeho bohové. Jakmile něco nezná je to pravděpodobně nějaká pořádná kapela kterou znáš maximálně ty a pár dalších.  
  2. Pan/paní vlastenec. Takový člověk často upřednostňuje před svým obličejem na profilovém obrázku nějakou grafiku jeho oblíbené skupiny. Často je to Ortel, Dymytry... Často se podobá Brouku pytlíku. Brání češtinu a svou kapelu. Hádá se do krve, na argumenty reaguje ukázkou ,užívá sprostá slova a stejně jako s typem předchozím s ním není žádná domluva 
  3. Čech. Tohle je taková mírnější forma vlastence. Můžete se s ním nějak domluvit, dokáže akceptovat argument. Má stále omezenější přístup k hudbě. Co se k němu odněkud (televize, kamarád, rádio atd) nedostane to nezná a může to hned odsoudit. Všechny tři typy najdete v podstatě každé diskusi. 
  4. Zaujatý a naštvaný. To je vlastně horší varianta čehokoliv výše. Je tímto typem jen někdy. Ozve se když urazíte jeho kapelu a chová se jako bychom urazili jeho. Omezený přístup samozřejmostí. Jakýkoliv argument s negativním názorem bere jako projev závisti. 
  5. Fanoušek hudby . Tento člověk rád objevuje a řadím se tam i já. Je to klidnější a méně agresivnější diskutér, ale to neznamená, že nekomentujte rád. Rád propaguje svoje kapelu. Bere argumenty, neužívá tolik argumentačních klamů a nadává jen pokud se dostane do velkého konfliktu s 1. 2. A 3. typem. 
  6. Běžný diskutér. Zvláštní forma diskutéra která je otevřena novým možnostem nebo jsou ji diskuse většinou jedno. Často je i kombinace některého z výše zmíněných.  Na skupinách často dáva příspěvky typu Krásnou neděli + fotka polonahé holky s kytarou či Bruce Dickinsona (či čehokoliv jiného, nebo kohokoliv jiného notně profláknutého. 
Našli jste se? Je to jen takový rychlý přehled. Nechci nikoho nějak zvlášť urazit, ale co se týká těch prvních kategoriích tak ti se stejně asi urazí. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky